Teknoloji, bilim ve mühendis kavramlarından önce oluşum gösteren ya da geliştirilen yetenek kavramıdır. Günlük hayatı daha kolay hale getirebilmek için güncel olarak yenilenen araç/gereçlerin üretim sürecini arttırır. Mühendislerin sayesinde bilim, bilişim ve ağlar sayesinde mühendislerin gelişimini sürdürülebilir. Buyrun teknoloji nedir sorusunu beraber cevaplayalım.
Günlük hayatın her alanına hitap eden, bilim ile güncel olarak yenilenen yapılardır. Sanayileşme, insan gücünü azaltarak makine dönemine geçme, akıllı ev sistemleri, toplu taşıma, akıllı telefon, televizyon, otomobil, bilgisayar, tablet vb. ihtiyaçlarımızı karşılayan özellikli çoğu alanda yapay zeka ile verimliliklerini tamamlamaktadır.
Yapay zeka, geliştirilmiş üst seviye teknoloji harikası olarak nitelendirilebilir. Kritik yapıları ve sorunları avantaj haline çevirerek etkisi altında bulunan her şeyi kullanılabilir hale getirmektedir. Kullanım amaçlarını ise doğru olarak yönlendirmek ayrıca zararlı yönlerini, yararlı amaçlara çevirmek gerekir. Böylece her güncel bilgisini aktif olarak kullanabilir ya da farklı bireyler ile paylaşabiliriz.
Teknoloji kelimesi, Yunan kökenlidir. 1600 yıllarında “tekhnologia” olarak adlandırılmıştır. 2. Sanayi devrimi ile Fransızca versiyonu olan “teknalıci” kelimesinin kullanılması yerine, teknolojik faaliyet örneği olarak adlandırıyoruz. 1850 yıllarında mekanik ve endüstriyel zanaat olarak adlandırılıyordu. Günümüze kadar ulaşan asıl İngilizce kökeni ise “technology” olarak adlandırılmasına sebebiyet göstermiştir. Elektrik ile bütünleşen bilim sayesinde var olmaktadır. Buda yılların gelişimini kanıtlamaktadır.
Bir sanat ve zanaat bilimi olarak öğrenim getiren bu alan Türkçe ve yabancı dillerde anlamını şöyle kazanmıştır; Türkçesiyle metin olarak başlar ve “tekst” olarak adlandırılır. İngilizcede (text) niteliğini taşımaktadır. Dokuma işlemlerinin anlamını taşıyan “tekstil” kelimesi de buna örnek olabilir. Yönetilebilir şeylerin doğru alanlara hitap etmesi ile “teknik” kelimesini görebiliriz. Bunların birleşimi ile İşçilik, üretim ve ustalık kelimelerini birleştirince “teknoloji” özüne ulaşılabilir. Kısacası türetilmesi bu yönde gerçekleşmiştir.
Her gelişen ve gelişmekte olan bilim ve mühendislik ürünü bazı olanakları da peşinde getirir. Tıpkı gelişim ile gelen artılar ve eksilerin gereksinimleri ya da gereklilikleri belirlenir. İnsanlık tarihi için teknolojik ürünlerin zararları olabilir, fakat bu zararları en aza indirmenin yolları ya da olumsuz seçenekleri karlı yönlerine çevirebilmek gerekir. Bahsi geçen konunun artıları ve eksileri de bunu gösterecektir.
Teknoloji nedir sorusunun cevabını sizler için derleyerek bir makale hazırladık. Peki sizce teknoloji nedir? Siz teknolojinin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz de görüş ve düşüncelerinizi yorum olarak bizler ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca daha fazla teknoloji haberleri için sitemize abone olabilir, Instagram ve Twitter kanallarımızdan bizleri takip edebilirsiniz.
Gerçekten şuan özellikle gelecekte çok önemli katkısı olucaktır
Yıllara bağlı teknoloji gelişmekte ve ileri baktıkça herşey değişime aç ve açık gelecek bizlerin
Yıllar geçtikçe teknoloji de gelişiyor. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler
Teknoloji ile harika bir yazı olmuş bilgimin üstüne bilgi eklemiş oldum
Baya kapsamlı bir makale olmuş teşekkür ederim teknoloji ile ilgili tüm aradığım detaylar burada.
Teknolojinin yararlı yönleri çok güzel bir şekilde açıklanmıştır.Teknolojiyi başka amaçla kullanmanın kötü yanları da güzel bir şekilde anlatılmış. Bu makaleyi okuyan ınsanları güzel bir şekilde aydınlatılır. Teşekkürler
Brovo sizi seviyoruz
Teknoljnin herşeyini anlatıyor bakın derim
Teknoloji güzeldir fakat fazla kullanımı çeşitli hastalıklara yol açar
teknoloji hayatımızda bu kadar alan kaplamışken burda bilgilenmek ve eksik ve faydalarıyla anlatılması gerçekten çok güzel olmuş.
Teknoloji hayatımızin bir parcasi artik
Teknoloji hayatımızda bize çok fayda sağlayan bir araçtır. Teknolojinin hem faydaları hemde zararı vardır doğru kullanmak gerek
Teknoloji sürekli gelişmekte ve cağ atlamaktayız. Bunun iyi yönleri olduğu gibi bilinci olunmadığı zaman kötü yanlarıda var .cok açıklayıcı bir yazı olmuş. Tesrkkurler
Yıllar geçtikçe teknoloji de gelişiyor . Aklımıza gelmeyecek icatlar çıkıyor .
Teknolojiyi gerçekten çok iyi tanımlamışsınız
Yorum Yaz